EPRA sBPR

De EPRA Sustainability Best Practices Recommendations (sBPR) zijn bedoeld om de normen en consistentie van duurzaamheidsrapportering voor beursgenoteerde vastgoedbedrijven in heel Europa te verhogen. Zoals met de EPRA financiële BPR Awards, erkent EPRA elk jaar bedrijven die het beste jaarlijkse duurzaamheidsprestatierapport hebben uitgebracht. Op basis van de naleving van de EPRA sBPR in hun openbaarmaking, worden bedrijven geïdentificeerd voor Gold, Silver of Bronze Awards. De prijswinnaars worden elk jaar op de EPRA-conferentie aangekondigd.

Naast het erkennen van uitstekende bedrijven, zijn de awards ook gericht op het vergroten van het bewustzijn van en het aanmoedigen van de acceptatie van de EPRA sBPR en richtlijnen. Het groeiende aantal bedrijven dat duurzaamheidsgegevens rapporteert en prijzen wint voor naleving van de EPRA sBPR, weerspiegelt het succes van EPRA bij het behalen van deze doelen.

Elk jaar worden in aanmerking komende bedrijven beoordeeld op basis van hun openbaarmaking op basis van de volgende twee gebieden van de EPRA sBPR-richtsnoeren: sBPR-prestatiemaatstaven, bestaande uit absolute, like-for-like en intensiteitsmetingen en sBPR overkoepelende aanbevelingen, bestaande uit 10 beginselen die de basis vormen voor de openbaarmaking van goede kwaliteit en moeten worden toegepast bij het rapporteren van de sBPR-prestatiemaatstaven van EPRA.